Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@11:16:22 GMT

بازار تایر در انتظار ثبات اقتصادی

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۵۸۲۷۳

پرویز اخوان در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به مشکلات پیش روی صنعت تایر افزود: صنعت تایر از نظر فناوری و ماشین‌آلات بیش از ۷۰ درصد و از نظر مواد اولیه حدود ۵۰ درصد به کشورهای خارجی وابستگی دارد. بنابراین تشدید تحریم‌های اقتصادی موجب افزایش قیمت مواد اولیه خارجی، افزایش کارمزد تبادلات، عدم تبادل پول بانکی، عدم همکاری با شرکت‌های اروپایی و ژاپنی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل گروه صنعتی بارز ادامه داد: کوچک بودن ابعاد شرکت‌های تایرسازی کشور و وجود موانع قانونی برای ادغام آنها با یکدیگر، موجب شده که تاسیس شرکت جدید منطقی‌تر از ادغام و توسعه شرکت‌های موجود باشد. این امر منجر به افزایش تعداد شرکت‌های کوچکی می‌شود که توان سرمایه‌گذاری‌های بزرگ را ندارند. اخوان تصریح کرد: بالا بودن تعرفه گمرکی در کشورهای صادراتی، نبود زیرساخت‌های ارتباطی مناسب چه به لحاظ هزینه‌های حمل و چه به لحاظ قوانین تسهیل‌کننده توسعه صادرات و سنتی بودن شبکه توزیع تایر در کشور که افزایش هزینه‌های توزیع تایر وافزایش قیمت تایر را به دنبال دارد، از دیگر مشکلات این صنعت است.

وی در پاسخ به این سوال که چه عواملی باعث روی‌آوردن  بخشی از جامعه به تایر خارجی شده است، اعلام کرد: عوامل مختلفی از جمله تبلیغات و جنبه روانی برتری کالای خارجی، سود بیشتر فروشندگان و خرده‌فروشان به دلیل وضعیت بهتر توزیع تایرهای وارداتی و قیمت پایین برخی برندهای کم‌کیفیت و عدم نظارت صحیح بر واردات بی‌رویه و غیرقانونی در سال‌های گذشته، باعث روی‌آوری بخشی از جامعه به تایر خارجی شده است. مدیرعامل گروه صنعتی بارز درباره جایگاه بازار لاستیک در اقتصاد ایران گفت: ۱۸ میلیون خودروی سواری در ایران تردد می‌کند؛ یعنی به‌طور تقریبی به ازای هر ۵/ ۴ نفر، یک خودرو. این ضریب در کشورهای پیشرفته‌ای مثل آمریکا و کانادا، به ازای هر ۵/ ۱ نفر یک خودروی سواری است. از همین مقایسه می‌توان فهمید تعداد خودروهای سواری کشور قابلیت افزایش حداقل تا ۲ برابر میزان فعلی را دارد. در اسناد کلان صنعت کشور پیش‌بینی شده است، سالانه ۳ میلیون دستگاه خودروی سواری توسط خودروسازان داخلی تولید و ۱ تا ۵/ ۱ میلیون دستگاه از این تعداد به کشورهای دیگر صادر شود. این موضوع همچنین به معنی وجود ظرفیت ۲ برابری در بازار قطعات وابسته خودرواز جمله تایر است.

حتی بدون در نظر گرفتن این موضوع نیز پیش‌بینی می‌شود مصرف تایرهای رادیال سواری در کشور تا سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۶ حدود ۲۵ درصد افزایش یابد. اخوان با اشاره به موفقیت‌های گروه صنعتی بارز در سال‌های اخیر تصریح کرد: گروه صنعتی بارز برای چهاردهمین سال متوالی بر رتبه نخست تولید تایر ایران تکیه زده است. دارا بودن سهم بازار ۲۹ درصدی با ۱۷۸ نوع محصول مختلف در عرصه صنعت کشور برای سالیان متمادی موضوعی کم‌سابقه است که بارز توانسته آن را حفظ کند. وی افزود: توسعه پایدار و حرکت در مسیر تعالی، از اصول بنیادین و راهبردی گروه صنعتی بارز است. از ابتدای تاسیس این مجموعه سعی داشتیم همواره نگاهمان به آینده و فراتر از استانداردها و قواعد زمان خود باشد. مدیرعامل گروه صنعتی بارز درباره تفاوت‌ها و مزیت‌های محصولات این شرکت با دیگر برندهای لاستیک گفت: بارز تکنولوژی تولید را از شرکت «کونتیننتال» آلمان که یکی از بزرگ‌ترین و بهترین شرکت‌های تایرساز جهان است دریافت کرده است. همچنین محصولات بارز جزو نخستین تایرهای ایرانی است که استاندارد Emark اروپا را کسب کرد. اخوان با بیان اینکه گروه صنعتی بارز دارنده بزرگ‌ترین میدان آزمون تایر و خودرو در کشور است، تصریح کرد: رده جدیدی از محصولات بارز در گروه رادیال سواری با ویژگی راحتی سرنشین تولید و توزیع آن در بازار آغاز شده است. این تایرها به اذعان بسیاری از مصرف‌کنندگان و کارشناسان، جزو نرم‌ترین و راحت‌ترین تایرهای موجود در بازار کشور است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۵۸۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بورس درجا می‌زند؟!

حمید میرمعینی در خصوص عوامل رشد بورس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: با درایت مسئولین شرایط بحرانی منطقه مدیریت و از تنش‌های سیاسی کاسته شد؛ در شرایطی که وجود داشت فراز و فرود‌های اقتصادی طبیعی بود، اما با شرایط فعلی می‌توان به رشد بازار سرمایه امیدوار بود.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بازار سرمایه ایران پتانسیل این را دارد که در همین شرایط کمک حال اقتصاد ایران باشد؛ بر اساس شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب، جهش تولد با مشارکت مردم تعیین شده است، بورس می‌تواند محلی مناسب برای مشارکت سرمایه‌ای عمومی در تولید باشد.

میرمعینی تصریح کرد: در صورت تعیین سیاست‌های درست و کارسازی مناسب دولت، بازار سرمایه محل مناسبی برای تعالی اقتصاد کشور است و قطعا سرمایه‌گذاران منتفع خواهند شد. نکته حائز اهمیت توجه به تامین عوامل محرک بازار سرمایه است. در اولین نگاه واجب است که نسبت به مدیریت شرایط تحریم‌ها چاره اندیشی دقیق انجام گیرد.

وی ادامه داد: در بحث سیاست گذاری‌های اقتصادی نیز توجه به بحث کسری بودجه حائز اهمیت است چرا که تاکنون نیز این موضوع باعث آسیب زیادی به اتصاد کشور شده است. نحوه جبران کسری بودجه بسیار مهم است و اگر درست انجام نشود، شاهد تورم افسار گسیخته‌ای خواهیم بود که اثر زیادی بر بازده شرکت‌های بورسی خواهد داشت.

نرخ بهره بالای بانکی و تامین سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در بحث سیاست‌های پولی از جمله افزایش نرخ بهره بانکی، سیاست‌های دولت موجب شده است که بخشی از نقدینگی جامعه به سوی سپرده گذاری حرکت کند؛ این موضوع موجب می‌شود که نرخ تامین مالی برای پروژه‌های اقتصادی به شدت افزایش یابد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر نرخ بهره‌ای که سرمایه با آن به دست تولید کننده و یا هر متقاضی می‌رسد کمتر از ۴۰ درصد نیست؛ بنابراین سرعت گردش مالی کاهش می‌یابد و معوقات بانکی نیز افزایش خواهند یافت. این چرخه معیوب به راحتی می‌تواند بانک‌ها را در انجام تامین مالی فلج و اقتصاد کشور را دچار آسیب کنند.

نقش بازار سرمایه در اقتصاد چیست

میرمعینی تصریح کرد: در صورتی که در دولت تصمیم به رونق بازار سرمایه داشت باشد، بورس این قدرت را دارد که فصل جدیدی در گردش نقدینگی کشور بگشاید؛ همچنین اگر بازار سرمایه بتواند این جریان نقدینگی را به درستی به سمت تولید هدایت کند، می‌توان تولید کشور را متحول کرد.

وی ادامه داد: دولت باید با انجام مانور‌های اقتصادی مناسب در جهت تقویت بازار سرمایه بکوشد چرا که تنها عاملی که می‌تواند به سرعت تولید ناخالص ملی ما و دیگر فاکتور‌های اقتصادی را متحول کند بازار سرمایه است. در خصوص سیاست‌های دولت که منجر به تامین بازار سرمایه می‌شود می‌توان به کاهش نرخ بهره بانکی اشاره نمود که می‌تواند جریان نقدینگی را به سوی بازار جذب کند.

دلار نیمایی و رانتی عظیم

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: کاهش نرخ بهره تامین سرمایه در فصول ارزش گذاری دارایی‌های مالی هم موجب می‌شود نرخ بازه مورد انتظار در تناسب با آن کاهش یابد. دومین موضوع افزایش نرخ دلار نیمایی و نزدیک کردن آن به بازار آزاد است. شایان ذکر است که از رانت عظیم دلار نیمایی فقط عده‌ای خاص منتفع می‌شوند و در نهایت کالایی که با نرخ ارز نیمایی وارد می‌شوئد با قیمت بازاری به دست مصرف کنندگان می‌رسد.

وی ادامه داد: در شرایطی که کار به دلار نیمایی متصل است صادر کننده‌ای که با هزار زحمت و خاک خوردن محصولی صادراتی را تولید کرده و در خارج از کشور به فروش رسانده است، زمان تسویه حساب ارزی خود از سود زحمت خود بر خلاف واردکننده‌ای که صرفا دلالی کرده است بی نصیب می‌مانند.

میرمعینی تاکید کرد: اگر قیمت دلار نیمایی به بازار آزاد نزدیک شود به راحتی شاهد رشد در شرکت‌های بورسی صادرات محور خواهیم بود. همچنین لغو قیمت گذاری دستوری نیز از دیگر عوامل موثر بر بورس است؛ به دلیل اینکه در شرایط قیمت گذاری دستوری کسی بجز دلال منتفع نمی‌شود. با قیمت گذاری دستوری تولید کننده با ضرر تولید می‌کند و نهایتا مصرف کننده نیز کالا را با قیمت بالا می‌خرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: به عنوان چهارمین مورد موثر بر بازارسرمایه می‌توان به واگذاری شرکت‌های کم بازده دولتی به بخش خصوصی مانند خودروسازان اشاره کرد. پنجمین عامل که به عنوان یک عامل متحرک بسیار حائز اهمیت است تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بورسی است که در بروز رسانی ترازنامه‌های آنها و حدود فعالیتشان تاثیر می‌گذارد.

وی در پایان تاکید کرد: تمام این موارد به اراده دولت باز می‌گردد. اهالی بازار سرمایه هم اکنون سه سال است که از جاماندگی این بازار گله می‌کنند و این موضوع به نظر من هیچ دلیلی بجز ضعف در تصمیم‌گیری و بی میلی دولت به رشد بورس ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جریمه میلیاردی یک واحد صنعتی متخلف در بروجرد
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان 
  • ساخت نخستین ابرترانسفورماتور ۵۰۰ مگاولت آمپر کشور در زنجان
  • تکریم معلم از واجبات الهی است
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • مردم چشم انتظار وعده صادق اقتصادی هستند